• standaard

DIABETES TYPE 2? BEWEGEN ALS MEDICIJN!

Diabetes type 2 is een chronische ziekte die grote gevolgen kan hebben voor het lichaam. Mensen kunnen hun bloedsuikerspiegel meestal alleen onder controle houden met behulp van medicijnen. Aanvankelijk zijn dat tabletten, maar later moet men veelal insuline spuiten. Bij het niet goed reguleren van de diabetes kunnen pijnlijke complicaties ontstaan die niet zijn te genezen.

Wat kun je zelf doen?
Maar kun je zelf wat doen om deze ziekte op een positieve wijze te beïnvloeden? Jazeker! Er zijn twee factoren waar je zelf heel veel aan kunt doen: voeding en beweging.

Gezonder eten en meer bewegen
Minder en gezonder eten is beter voor het lichaam. Minder koolhydraten betekent minder suiker, en dat is voor de meeste mensen met diabetes de eerste stap naar een betere regulatie. Maar waarom krijgt men bij de diagnose  diabetes type 2 ook het advies om meer te gaan bewegen? Wat heeft bewegen  voor gevolgen op jouw diabetes? En wat wordt er dan precies verstaan onder “meer bewegen”?

Informatieavond over beweging
Tijd voor duidelijkheid! Tijdens de informatieavond over bewegen van Healthclub Juliën in Lienden word je uitvoerig geïnformeerd over diabetes en beweging. Zo leer je wat de effecten van beweging zijn op diabetes, welke beweegvorm geschikt is voor jou en hoe regelmatig bewegen een manier kan zijn om grip op je diabetes te krijgen. Tijdens deze interactieve informatieavond heb je de mogelijkheid om vragen te stellen, zowel over diabetes als over de mogelijkheden die Healthclub Juliën biedt.

Sportcentrum met oog voor diabetes
Healthclub Juliën is door Diabetesvereniging Nederland gecertificeerd tot een “Sportcentrum met oog voor diabetes”. Dit certificaat wordt uitgereikt aan sportcentra die kennis hebben van veilig, verantwoord en efficiënt sporten en bewegen voor mensen met diabetes.

Meld je aan
De eerstvolgende informatieavond is op woensdag 28 november om 19.30 uur. Leden kunnen zich opgeven via de Juliën-App. Nietleden kunnen zich aanmelden via onderstaand formulier. Deze informatieavond wordt georganiseerd door Healthclub Juliën in samenwerking met Diabetesvereniging Nederland zij verwelkomen je graag!

 • * velden zijn verplicht.

Nieuws

 • Active Summer Actie prijzen 2020

  Net als andere jaren hebben we de zomeractie met de stempelkaart toch doorgan...

  Lees meer
 • Proefles Kids Group Cycle!

  Op zaterdag 24 oktober om 10.30 uur is er een proefles Kids Group Cycle met i...

  Lees meer
Meer nieuws