• standaard

DIABETES TYPE 2? BEWEGEN ALS MEDICIJN!

Diabetes type 2 is een chronische ziekte die grote gevolgen kan hebben voor het lichaam. Mensen kunnen hun bloedsuikerspiegel meestal alleen onder controle houden met behulp van medicijnen. Aanvankelijk zijn dat tabletten, maar later moet men veelal insuline spuiten. Bij het niet goed reguleren van de diabetes kunnen pijnlijke complicaties ontstaan die niet zijn te genezen.

Wat kun je zelf doen?
Maar kun je zelf wat doen om deze ziekte op een positieve wijze te beïnvloeden? Jazeker! Er zijn twee factoren waar je zelf heel veel aan kunt doen: voeding en beweging.

Gezonder eten en meer bewegen
Minder en gezonder eten is beter voor het lichaam. Minder koolhydraten betekent minder suiker, en dat is voor de meeste mensen met diabetes de eerste stap naar een betere regulatie. Maar waarom krijgt men bij de diagnose  diabetes type 2 ook het advies om meer te gaan bewegen? Wat heeft bewegen  voor gevolgen op jouw diabetes? En wat wordt er dan precies verstaan onder “meer bewegen”?

Informatieavond over beweging
Tijd voor duidelijkheid! Tijdens de informatieavond over bewegen van Healthclub Juliën in Lienden word je uitvoerig geïnformeerd over diabetes en beweging. Zo leer je wat de effecten van beweging zijn op diabetes, welke beweegvorm geschikt is voor jou en hoe regelmatig bewegen een manier kan zijn om grip op je diabetes te krijgen. Tijdens deze interactieve informatieavond heb je de mogelijkheid om vragen te stellen, zowel over diabetes als over de mogelijkheden die Healthclub Juliën biedt.

Sportcentrum met oog voor diabetes
Healthclub Juliën is door Diabetesvereniging Nederland gecertificeerd tot een “Sportcentrum met oog voor diabetes”. Dit certificaat wordt uitgereikt aan sportcentra die kennis hebben van veilig, verantwoord en efficiënt sporten en bewegen voor mensen met diabetes.

Meld je aan
De eerstvolgende informatieavond is op woensdag 28 november om 19.30 uur. Leden kunnen zich opgeven via de Juliën-App. Nietleden kunnen zich aanmelden via onderstaand formulier. Deze informatieavond wordt georganiseerd door Healthclub Juliën in samenwerking met Diabetesvereniging Nederland zij verwelkomen je graag!

 • * velden zijn verplicht.

Nieuws

 • Loop ook mee met de "Stoppen met Roken" wandeltochten!

  Rokers en nietrokers zijn van harte welkom! Loop mee in het mooie Betuwse lan...

  Lees meer
 • Doe je ook mee met onze Zomer Fotowedstrijd? 

  Maak een originele foto waarop jij met een uiting van onze Club te zien bent....

  Lees meer
Meer nieuws
 • Chantal en Erik

  "Het enige waar we spijt van hebben, is dat we deze beslissing niet veel eerder hebben genomen."

  Chantal en Erik
 • Patricia Arisse

  "Ik heb bereikt wat ik nooit had verwacht!"

  Patricia Arisse

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.