• Spinningmarathon 2019

Spinningmarathon 2019: Spin for Life!

Spin for Life 2019 met dhr. Wijdbeens (met ondertiteling) from Healthclub Juliën on Vimeo.

Zaterdag 16 maart a.s. houden wij voor de 11e keer een Spinningmarathon voor het goede doel. Dit goede doel is ook al voor de 11e keer Villa Joep, een stichting die strijdt tegen neuroblastoom kinderkanker. “Slechts” 30 kinderen krijgen dit per jaar en slechts 10 overleven het. De groep is te klein om interessant te zijn voor de farmaceutische industrie en zijn daarom ook geheel afhankelijk van sponsorgelden zoals wij die ook bij elkaar fietsen.

De opzet is makkelijk, de inschrijving en het meedoen is geheel gratis en inclusief Pastamaaltijd verzorgd door Brasserie Beerie. Wat wij er voor terugvragen is een inspanning om sponsorgeld bijeen te brengen, hoeveel is niet belangrijk, als er maar aandacht aan is besteed. Zo zien we elk jaar weer verrassende bedragen, variërend van 25 euro tot aan 1000 euro, waarbij sommigen een groot aantal adressen zijn afgegaan en met kleine bedragen een groot bedrag maken en anderen één mooi bedrag vanuit de zaak doneren.

We hebben maar liefst 100 fietsen staan en we fietsen 6 uur lang, van `s morgens 08.00 tot `s middags 14.00 uur. Je bepaald zelf hoeveel uur je wilt, dat mag 1 uur zijn, maar ook 6 uur of wat er tussen zit. Ons streven is om voor elke fiets €25,- per uur binnen te krijgen, dus €150,- per fiets voor de gehele marathon van 6 uur. In totaal zou dit een bedrag betekenen van €15.000,-, hoe mooi kan het zijn.

Bedenk met wie je samen mee zou kunnen doen. Maak een bedrijventeam, een vriendenteam of misschien wel een sportteam. Laat het ons weten en wij reserveren de fietsen voor je. Je ontvangt dankbaarheid retour, je krijgt er een warm hart van, letterlijk en figuurlijk. De oprichtster van Villa Joep en tevens de moeder van Joep neemt elk jaar de cheque in ontvangst, waarbij de woorden die ze spreekt diep in je dringen en je behalve lichamelijke voldoening je ook de dankbaarheid voelt voor wat je als gezonde sporter gedaan hebt.

Natuurlijk zijn er enorm veel goede doelen, die net als bij ons regelmatig op je deur zullen kloppen. Ook wij doen dit nu, Villa Joep zit bij ons in het hart, we kennen de organisatie, die enkel werkt met vrijwilligers, waarbij alle gelden ook daadwerkelijk naar onderzoek gaan. We kennen de ouders en in al die jaren ook vele andere ouders die hun kind hebben verloren aan deze vorm van kinderkanker, wij gaan er al 11 jaar voor en hebben gezegd “we gaan door totdat deze ziekte de wereld uit is”. Dit doen we samen met de collega`s van de VES (een vereniging van zo`n 100 sportcentra), verspreid over het land en gezamenlijk hebben we in al die jaren al zo`n 3,5 miljoen euro bijeengebracht. Tegen jullie, onze deelnemers, zeggen we ook altijd “We doen er toe”, we zijn een wezenlijke partner van Villa Joep, met 3,5 miljoen hebben we bijna de helft van alle sponsorgelden van Villa Joep bijeengebracht, als club al zo`n 150.000 euro.

Hopelijk kunnen we dit (wederom) samen met jou oppakken en Villa Joep verder ondersteunen in hun missie om neuroblastoom kinderkanker de wereld uit te helpen.

Iedereen die kan fietsen kan mee doen. Dus waar wacht je nog op!? Vul snel het formulier in en doe met ons mee! We zien je graag verschijnen en gaan er weer een feestje van maken.

Het Spin for Life Team

Klik hier voor de donatiepagina.
Neem ook eens een kijkje bij de andere jubileum-activiteiten

 • * velden zijn verplicht.

Nieuws

 • Active Summer Actie prijzen 2020

  Net als andere jaren hebben we de zomeractie met de stempelkaart toch doorgan...

  Lees meer
 • Proefles Kids Group Cycle!

  Op zaterdag 24 oktober om 10.30 uur is er een proefles Kids Group Cycle met i...

  Lees meer
Meer nieuws